Natječaj Sveučilišta u Grazu za studentsku mobilnost u ljetnom semestru 2023./2024.

Otvoren je natječaj za Sveučilište u Grazu (Austrija) za studentsku mobilnost za 1 stipendiju u trajanju od 5 mjeseci (veljača – srpanj 2024.) u ljetnom semestru akademske 2023./2024. godine u okviru Erasmus+ programa mobilnosti.

Prema potpisanom ugovoru studenti sva tri studijska ciklusa mogu se prijaviti za mobilnost.

Rok za podnošenje prijava je 6. studenoga 2023.
Zainteresirani kandidati trebaju na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. Prijavni obrazac;
2. CV ili poveznica na novi obrazac;
3. Motivacijsko pismo (engleski jezik);
4. Potvrdu o znanju engleskog ili njemačkog jezika B2 (ovisno o jeziku na kojem student želi slušati odabrane kolegije);
5. Prijepis ocjena s matične ustrojbene jedinice za sve godine na hrvatskom i engleskom jeziku;
6. Popunjen i potpisan ugovor o učenju od strane studenata i odgovorne osobe na ustrojbenoj jedinici – prodekan/ koordinator za međunarodnu suradnju;
7. Kopiju putne isprave;

Preporuka studentima:

- pogledati na stranici Sveučilišta u Grazu mogu li pronaći adekvatne kolegije, koji su kompatibilni s kolegijima na matičnoj ustrojbenoj jedinici i koji bi se mogli priznati kao takvi po povratku. Kompatibilnost kolegija provjeriti s koordinatorom za međunarodnu suradnju uz suglasnost voditelja kolegija na matičnoj ustrojbenoj jedinici. Više informacija o ponuđenim kolegijima na engleskom jeziku može se pronaći na sljedećoj poveznici.

Uz tekst natječaja prilaže se tablica kriterija za odlaznu mobilnost studenata.