Održan znanstveno-stručni skup GEO-EXPO 2023

geo expo 2023 46

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru obilježava 45. obljetnicu svog postojanja i uspješnog rada. Jedan od niza događaja kojima Fakultet obilježava ovaj važan jubilej je i održavanje Znanstveno- stručnog skupa GEO-EXPO 2023, s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Geohazardi“, od 19. do 20. listopada 2023. godine, u organizaciji Društva za geotehniku Bosne i Hercegovine i Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru.

Današnji simpozij na kojemu su u ulozi suorganizatora pod nazivom Znanstveno-stručni skup GEO-EXPO 2023, s međunarodnim sudjelovanjem sa Središnja tema Geohazardi ukazuje na važnost geotehnike u građevinarstvu i ispravnu primjenu kako bi se spriječile katastrofalne greške prilikom izgradnje, smanjili rizici od štete za ljude i imovinu, te minimizirali utjecaji građenja na okolinu. Teme izlaganja obuhvaćaju podzemne konstrukcije, rudarstvo, građevinarstvo i okolišni inženjering, zemljotresi, klizišta, geotehnička istraživanja i monitoring, geotehnički hazardi i rizici, infrastruktura, temeljenje i deponije.

GEO-EXPO okuplja stručnjake, znanstvenike, inženjere građevinarstva, rudarstva, i geologe iz Bosne i Hercegovine i regije i šire, a održava se svake godine u nekom od bosanskohercegovačkih gradova.