Stipendije Vlade Švicarske za akademsku 2022./2023.

suisse conf

Vlada Švicarske je raspisala Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost (Swiss Govemment Excellence Scholarship) koje su namijenjene polaznicima doktorskog i poslijedoktorskog studija te znanstvenicima nai istraživačkim projektima, a stipendije će biti realizirane u akademskoj 2022./2023.

Vladine stipendije za izvrsnost (Swiss Govemment Excellence Scholarship) dodjeljuju se putem Federalne komisije za stipendije za strane studente (FCS) radi promocije međunarodne razmjene i istraživačke suradnje između Švicarske i preko 180 drugih zemalja, a namijenjene su mladim istraživačima iz inozemstva koji su završili magisterij ili doktorat.
Stipendije za istraživanje dostupne su u okviru bilo koje discipline radi istraživanja ili daljnjih studija na doktorskoj ili poslijedoktorskoj razini na svim kantonalnim sveučilištima Švicarske, sveučilištima primijenjenih znanosti i dva federalna tehnološka instituta te četiri istraživačka instituta, a u obzir će se uzeti isključivo kandidati nominirani od strane akademskog mentora jedne od navedenih visokoškolskih ustanova.

Preliminarnu selekciju aplikacija vrše relevantna državna tijela i/ili švicarska diplomatska predstavništva, a zatim i Federalno povjerenstvo za stipendije za strane studente (FCS) koje donosi konačnu odluku na osnovi tri kriterija: profila kandidata, kvalitete istraživačkog projekta, te sinergije i potencijala za buduću istraživačku suradnju, odnosno na osnovi akademske i znanstvene izvrsnosti.
Krajnji rok za podnošenje aplikacija je 23. studeni 2021. godine, a rezultati će biti poznati do kraja svibnja 2022 godine, uz napomenu da će Natječaj za stipendije u akademskoj 2023/2024  biti objavljen u kolovozu 2022. godine.
Dokumenti za apliciranje dostupni su na sljedećoj web stranici.

Aplikacije je do naznačenog roka potrebno dostaviti na adresu: Ambasada Švicarske, Zmaja od Bosne 11, zgrada RBBH, objekat B, 71000 Sarajevo. s naznakom: Stipendija.
Za dodatna pitanja možete se obratiti (na engleskom jeziku) na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..