Prezentacija: TRIBINE - Prezentacija studentskih radova iz kolegija Arhitektonsko projektiranje 2

arhitektonsko projektiranje 2 2021 2

U nedjelju 27. lipnja 2021. u večernjim satima, u otvorenom amfiteatru na sveučilišnom kampusu, održana je javna prezentacija radova studenata 1. godine Studija arhitekture i urbanizma. Prezentacija je bila završni čin nastave predmeta Arhitektonsko projektiranje 1 i 2. Tijekom zimskog i ljetnog semestra ak. god. 2020./21. studenti su radili sedam manjih projektantskih zadataka, a prezentiran je posljednji koji su studenti radili u parovima. Tema zadatka bila je isprojektirati malu tribinu, gledalište za oko 30 osoba, kao samostojeći objekt ili kao dio topografije odnosno kao generičku strukturu ili kao site-specific intervenciju na odabranoj lokaciji.

Studenti su svoje radove prezentirali uz projekciju nacrta i prostornih prikaza te uz makete, pred gošćom-kritičarkom Marinom Bertinom s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i auditorijem u kojem su bili dekanica Građevinskog fakulteta Maja Prskalo, voditeljica Studija arhitekture i urbanizma Valerija Kopilaš, predmetni nastavnici Petar Mišković, Pero Ćeškić i Iva Martinis te drugi nastavnici i djelatnici fakulteta, studenti viših godina i gosti.

Kroz dvadesetak prikazanih radova, u rasponu od jednostavnih struktura od predgotovljenih elemenata, preko transformabilnih ili gotovo meditativnih situacija, do inovativnih i pažljivo izbalansiranih konstrukcija, ocrtan je profil predmeta te senzibilitet i kroz rad na prethodnim zadacima stečena vještina studenata arhitekture.