Stručni posjet tvrtki FEAL d.o.o.


Stručni posjet je obuhvatio upoznavanje s proizvodima tvrtke Feal, predavanje na temu „Energetska učinkovitost fasadnih sistema“, obilazak izložbenog salona, obilazak odjela za praćenje kvalitete i obilazak pogona i postrojenja tvorničkih hala.

aiu posjet fealu 01

aiu posjet fealu 02
Kolegij Energetska učinkovitost i održiva arhitektura u zimskom semestru u planu i programu izučava otvore, prozore, vrata i fasadne sisteme kojima se postiže bolja učinkovitost u projektiranju niskoenergetskih zgrada. Upoznavanje sa Fealovim sistemom Termo 85 PA certificiranim od strane Passive House Institute za pasivne kuće je približilo studentima potrebe tržišta i povezanost istog s tematskim izučavanjima na studiju A+U. Praćenje trendova u BiH iz područja energetske učinkovitosti Feal potvrđuje izradom novih sistema za pasivne kuće.

aiu posjet fealu 03

U izložbenom salonu su pored brojnih sistema prikazani kontinuirani i strukturalni fasadni sistemi primjenjeni na zgradama u BiH i zemljama EU. 
Predavanje je obuhvatilo način ugradnje bravarije, prikaz kvalitete sistema i značajne reference širom Europe. 

aiu posjet fealu 04

aiu posjet fealu 05

aiu posjet fealu 06
Feal d.o.o. jedna je od najvećih tvrtki za preradu aluminija u regiji, a njihovi se proizvodi izvoze i ugrađuju u zgrade po cijelom svijetu. Suradnja studenata s Fealom je dobra tradicija i jedna od komponenti obostranog uspjeha proizvodne tvrtke u susjedstvu i Sveučilišta u Mostaru.

aiu posjet fealu 09

aiu posjet fealu 10

aiu posjet fealu 11

Ovom prigodom studenti i nastavnici Građevinskog fakulteta se zahvaljuju djelatnicima tvrtke Feal d.o.o. na izvrsnoj organizaciji stručnog posjeta i izdvojenom vremenu za studente našeg fakulteta. Nadamo se nastavku uspješne suradnje.

doc. dr. sc. Valerija Kopilaš

FOTOGALERIJA