Međunarodni webinar Pedagogical Innovation tools towards Education 2030

Israel webinar2

Ministarstvo vanjskih poslova Države Izrael, izraelska agencija za međunarodni razvoj MASHAV i veleposlanstvo Izraela za BiH sa sjedištem u Tirani pozivaju Vas na međunarodni webinar Pedagogical Innovation tools towards Education 2030, koji će se održati od 12. travnja do 24. svibnja 2021. godine i uključivat će 6 online sastanaka.

Više o webinaru:

„Obrazovanje se više ne svodi samo na to kako učenike podučiti nečemu; važnije je naučiti ih razvijati pouzdan kompas i navigacijske alate kako bi pronašli svoj put u svijetu koji je sve složeniji, nestabilniji i nesigurniji. Naša mašta, svijest, znanje, vještine i, što je najvažnije, naše zajedničke vrijednosti, intelektualna i moralna zrelost i osjećaj odgovornosti su ono što će kod nas pobuditi želju da svijet učinimo boljim mjestom." - Andreas Schleicher, direktor za obrazovanje i vještine OECD-a

Brze promjene, koje karakteriziraju vrijeme u kojem živimo, nameću značajan izazov obrazovnim sustavima širom svijeta. Nepredvidivi socijalni i ekonomski izazovi postaju sve hitniji, a naši sustavi moraju pažljivo razmotriti razvoj kvalitetnijeg obrazovanja za dobrobit naše budućnosti.

Potrebno je odstupiti i sagledati širu sliku kako bismo razumjeli dugoročne izazove s kojima se suočava sustav obrazovanja i kako bismo stvorili obrazovanje koje će učenicima pomoći u navigaciji za dobrobit samih sebe, svoje zajednice i cijelog našeg planeta.


Ciljevi:

Radi se o webinaru praktične prirode, koji uvodi ključne elemente potrebnih vještina za viziju 21. stoljeća i pedagoške inovacije kako bi stvorio platformu gdje će se ovi koncepti razvijati, uzimajući u obzir kulturni, ekonomski i organizacijski kontekst. Cilj tečaja je podržati sudionike u stvaranju provedbenog plana procesa prilagođenog lokalnim potrebama i kontekstu. Ovaj dizajn trebaju stvoriti sudionici kroz radne grupe.


Kome je webinar namijenjen:

Ovaj webinar je namijenjen kreatorima politika kao i obrazovnim radnicima kao što su: načelnici odjela u ministarstvima obrazovanja na svim nivoima vlasti, direktori osnovnih i srednjih škola, koordinatori u osnovnim i srednjim školama, vodeći nastavnici, edukatori i predavači koji se bave temom obrazovanja.


Dodatni detalji i prijava:

Kandidati trebaju dobro vladati engleskim jezikom.
Sudionicima će trebati pristup svim alatima potrebnim za webinar (računalo, kamera, mikrofon, zvučnici i stabilna internetska veza).
Veleposlanstvo može preporučiti 5 kandidata iz BiH.


Prijave se vrše putem sljedećeg obrasca koji je potrebno ispuniti na engleskom jeziku i poslati najkasnije do 19. ožujka 2021. na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više o webinaru možete pronaći u sljedećoj brošuri.