Studenti geodezije i geoinformatike u posjetu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove (FGU) u Sarajevu

Studenti treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Geodezije i geoinformatike, u pratnji predmetnih nastavnika doc. dr. sc. Hrvoja Matijevića i prof. dr. sc. Vlade Cetla, posjetili su Federalnu upravu za geodetske i imovinsko – pravne poslove (https://www.fgu.com.ba/) u Sarajevu. Posjet je bio organiziran u sklopu redovite nastave iz kolegija Uređenje zemljišta i Web GIS u četvrtak 20. travnja 2023. godine.

posjet fgu 01

Ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović je poželio dobrodošlicu studentima te održao uvodno predavanje dok su se kroz prezentacije gđe Jelene Zelić, gosp. Denisa Tabučića, Jasmina Ćatića te Ervina Redžepagića studenti pobliže upoznali sa ustrojstvom i radom Uprave, nadležnostima, i trenutačnim projektima. Poseban fokus bio je na Infrastrukturu prostornih podataka (IPP), Osnovne geodetske radove, Katastar nekretnina i Registar cijena nekretnina. Nakon predavanja je održana i konstruktivna rasprava.

posjet fgu 02

posjet fgu 03

posjet fgu 04

Ovim putem se zahvaljujemo Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove na gostoprimstvu te vrlo korisnim i zanimljivim prezentacijama. Ovo je prvi organizirani posjet FGU i nadamo se da će kao takav postati tradicija svake godine za studente treće godine Geodezije i geoinformatike.

Prof. dr. sc. Vlado Cetl