Održan Znanstveni sat: "Antologijski primjeri stambene arhitekture Zagreba"

Znanstveni sat na temu  "Antologijski primjeri stambene arhitekture Zagreba", održan je u amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u subotu, 8. lipnja 2019. u 19 sat. Predavači su bili dr. sc. Zlatko Karač (izvanredni professor i prodekan za znanost Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu) i dr. sc. Alen Žunić (docent Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i gost istraživač na Columbia University NY). Na početku je prisutne pozdravila i upoznala s predavačima prodekanica za znanost Građevinskog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Amira Galić, a izv. prof. Branimir Rajćić, nastavnik na predmetima Stambene zgrade 1 i 2, predstavio je predavače.

Tijekom predavanja imali smo priliku upoznati zgrade neupitne vrijednosti, koje pripadaju arhitekturi svih razdoblja, raznolikih arhitektonskih tipova, redom relevantnih autora. Uz "repere" iz gradskog središta uključeni su bili noviji, pa i sasvim rubni dijelovi grada. Noć prije, predavači su u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača predstavili svoju knjigu "Islamska arhitektura i umjetnost u Hrvatskoj: Osmanska i suvremena baština". 

Na kraju predavanja Zlatko Karač i Alen Žunić poklonili su dvije, autorske knjige (Antologijski arhitektonski vodič Zagreba i Islamska arhitektura i umjetnost u Hrvatskoj: Osmanska i suvremena baština) za knjižnicu Studija A+U.

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 02

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 05

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 06

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 07

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 08

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 09

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 11

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 13

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 14

znanstveni sat zlatko karac i alen zunic 15

FOTOGALERIJA