e-Zbornik - 21. broj

e zbornik n

Poštovani čitatelji,

objavljen je 21. broj e-ZBORNIKa, elektroničkog zbornika radova Građevinskog fakulteta. Ovim brojem se obilježava i punih deset godina objavljivanja e-ZBORNIKa čiji je prvi broj objavljen u lipnju 2011. godine.
Iako je na samim početcima e-ZBORNIK bio namijenjen objavljivanju radova proisteklih iz tema održanih Znanstvenih sati na Građevinskom fakultetu, studentskih radova nastalih temeljem tema prezentiranih na domaćim i međunarodnim konferencijama, kao i predstavljanju obranjenih diplomskih radova na Građevinskom fakultetu, e-ZBORNIK je nastojanjem svih dosadašnjih urednika i uredničkih odbora stekao današnji status. Dosadašnji urednici, prof. dr. sc. Maja Prskalo, prof. dr. sc. Ivana Domljan, prof. dr. sc. Mladen Kožul i doc. dr. sc. Mirna Raič s uredničkim odborima, su svojim predanim radom kroz svih deset godina postojanja e-ZBORNIKa postigli uvrštavanje istoga u baze časopisa EBSCO, Hrčak, DOI (CrossRef) i DOAJ.
U časopisu se objavljuju znanstveni i stručni radova iz područja građevinarstva, arhitekture i urbanizma, zaštite okoliša, geodezije, tehničkih znanosti, te s njima povezanih područja. e-ZBORNIK se objavljuje na hrvatskom i engleskom jeziku, a svi (i znanstveni i stručni) radovi se recenziraju dvostrukom „slijepom“ recenzijom.
Bibliografski je časopis prepoznat pod sljedećim podatcima: ISSN 2232-9080 (mrežno izdanje) i DOI: 10.47960/2232-9080.
U ovome broju objavljeni su znanstveni i stručni radovi koji se bave različitim temama iz polja građevinarstva i ostalih tehničkih znanosti. Obrađene teme vezane su za analizu prednapetih nosača, modele zidanih konstrukcija, modeliranje prodora morske vode u obalni vodonosnik, primjenu hercegovačkih dolomita kao arhitektonsko-građevnog kamena, ulogu visokoškolskih knjižnica u promoviranju održivog razvoja i urbanistički projekt Karaotok, Park prirode Hutovo blato.

Pozvala bih zainteresirane autore za slanje radova za sljedeći 22. broj čije se objavljivanje planira u prosincu 2021. godine.

S poštovanjem,
Mirna Raič, glavna urednica e-ZBORNIKa