Dva intenzivna jednotjedna modula za profesionalno usavršavanje

USEiBiH

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u zajedništvu s kompetentnim američkim sveučilištima organizira dva intenzivna jednotjedna modula za profesionalno usavršavanje u rujnu 2021. Moduli su namijenjeni različitim razinama profesionalnog usavršavanja sveučilišnog nastavnog osoblja u području znanstvenog istraživanja koristeći baze podataka dobivene sudjelovanjem BiH kroz ILSA (International Large Scale Assessments).

Cilj modula je razvijanje znanja i praktičnih vještina kroz grupni rad uz istovremeno održavanje obaju modula četiri dana za redom u trajanju od 5 sati. Američki stručnjaci organizirat će program modula u nekoliko sesija kroz svakodnevni asinkroni rad te jednu svakodnevnu sinkronu sesiju u trajanju od najviše 120 minuta.

Modul 1 bit će usmjeren na različite ILSA-e, njihove sličnosti i razlike, pronalaženje istih testnom dokumentacijom, učinkovito korištenje rezultata u istraživanju i politici, analizu podataka, upotrebu IDB analizatora u temeljenim analizama i tumačenju rezultata i dr.

Modul 2 namijenjen je složenijim analizama i bit će usmjeren na naprednija znanstvena istraživanja s naglaskom na objavljivanje u akademskim časopisima ili izlaganje na znanstvenim skupovima.

Svi zainteresirani kandidati trebaju se prijaviti na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do ponedjeljka 7. 6. 2021., uz prilaganje CV-a u kojem su razvidne sljedeće informacije:

1. Naziv modula za koji se kandidat prijavljuje;

2. Razina znanja engleskog jezika kandidata;

3. Softver koji kandidat koristi odnosno koji je dostupan za statističke analize;

4. Razina statističkih vještina kandidata;

5. Koji znanstveni časopisi i/ili konferencije su zanimljivi kandidatu za objavljivanje / predstavljanje (ova se točka odnosi samo na zainteresirane za Modul 2).

Više informacija o modulima može se pronaći u privitku.