Online predavanje STUDIO UP / FLASHBACK

predavanje toma plejic 2021 pozivnica

Pozivamo vas na online predavanje arhitekta Tome Plejića u petak 7. svibnja 2021. u 18 sati.

STUDIO UP
FLASHBACK

STUDIO UP, baziran u Zagrebu, bavi se suvremenom arhitekturom i urbanizmom, a osnovali su ga Lea Pelivan i Toma Plejić 2003. godine nakon pobjede na natječaju za zgradu gimnazije i sportske dvorane u Koprivnici za koju im je Stefano Boeri dodijelio nagradu zagrebačkog salona iste godine, a Francis Rambert, Ole Bauman, Irena Fialova, Fulvio Irace, Luis M. Mansilla, Vasa J. Perović, Carme Pinos i Luis Hortet za realizirani projekt dodijelili su im ‘’Mies van der Rohe - Specijalno priznanje za nadolazeće arhitekte” 2009. godine.

STUDIO UP je predstavljao Hrvatsku na Venecijanskom bijenalu 2004. godine na poziv selektorice Helene Paver Njirić paviljonom FRAMEWORKS (u suradnji s arhitektom Petrom Miškovićem i umjetnicom Ivanom Franke) i  2010. godine na poziv selektora Lea Modrčina plutajućim paviljonom - pavilion.hr (u suradnji s više arhitekata).

STUDIO UP, na poziv Terence-a Riley-a kustosa izložbe i selektora bijenala dvaju gradova Shenzhena i Hong-Konga, realizirao je paviljon ‘Gizmo’ u sklopu izložbe ‘Ultra Light Village’ 2011. godine u Shenzhenu.

STUDIO UP je prezentiran u knjizi Ivana Rupnika ‘Peripheral Moment’ u izdanju Actar 2011. godine.

STUDIO UP je predstavljen na Sveučilištu Harvard u sklopu izložbe 'Nove trajektorije: Suvremena arhitektura Slovenije i Hrvatske koju je kurirala Mariana Ibanez, a samostalno se predstavio izložbom ‘DISCHARGE’ 2014. godine u ljubljanskoj galeriji ‘DESSA’ u suradnji s kuratoricom Majom Ivanič.

Lea Pelivan vodi nastavu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a Toma Plejić na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

LINK NA PREDAVANJE 

https://meet.google.com/mnb-xxer-efb