Studentska organizacija BEST Mostar organizira HackAtHome

bestmostar

Studentska organizacija BEST Mostar organizira HackAtHome, natjecanje za srednjoškolce završnih razreda i studente s područja cijele Bosne i Hercegovine. Natjecanje će se održati putem Zoom platforme od 19. do 27. ožujka 2021.

Događaj je kreiran kako bi se potaklo kreativno razmišljanje i rješavanje problema u kojima mladi ljudi imaju priliku pokazati potencijal, steći korisne vještine i znanja, proširiti mrežu poznanstava i osvojiti vrijedne nagrade.

HackAtHome se sastoji od dva dijela. Prvi edukacijski dio održava se od 19. do 20. ožujka 2021. i sastoji se od:
• Jobfair 19. ožujka
• Soft skills radionice
• Hard skills radionice

Na Jobfairu će sudionici imati priliku saznati iz prve ruke što je potrebno za rad u najvećim IT tvrtkama u BiH, a tijekom radionica steći će praktična znanja i vještine.

Natjecateljski dio, odnosno Hackathon održat će se od 26. do 28. ožujka 2021. i na njemu će ekipe od 3 do 5 članova imati 36 sati da osmisle najbolje rješenje na zadanu temu. Svaka ekipa imat će na raspolaganju iskusne mentore (zaposlenike vodećih IT tvrtki u BiH) koji će im pomoći tijekom procesa.

Najbolje ekipe osvojit će vrijedne novčane nagrade, odnosno:
• 1. mjesto - 1000 KM
• 2. mjesto - 750 KM
• 3. mjesto - 500 KM

Za vrijeme odlučivanja stručnog žirija o pobjednicima takmičenja, za sve sudionike pripremljen je “speed dating” na kojem će proširiti svoju mrežu poznanstava.

Svi zainteresirani studenti mogu pronaći više informacija i prijaviti se na sljedećoj poveznici: https://hack-at-home.bestmostar.org/

Za sva pitanja, sugestije, nedoumice možete kontaktirati: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.