Stipendije u okviru programa World House za projekt the Rondine Cittadella della Pace

logo rondine

Studentima i mladim diplomantima na raspolaganju su stipendije u okviru programa World House za projekt the Rondine Cittadella della Pace. Cilj programa je promoviranje transformacije sukoba u novi pristup kroz suradnju s mladima iz područja koja su imala sukobe u prošlosti ili ih još uvijek imaju. Program u trajanju dvije godine mladima će omogućiti aktivno sudjelovanje u radu i razvoju projekata sa socijalnim, političkim i ekonomskim utjecajem kako bi se doprinijelo razvoju mira u zemljama iz kojih dolaze i svijetu u cjelini. Kroz program studenti prolaze visokokvalitetne treninge o temama povezanim s upravljanjem sukoba, kao i poboljšanje njihovih vještina te stjecanje znanja o metodologijama potrebnim za stvaranje konkretnih prilika za razvoj i pomirenje. Osim specifičnih trening programa, studenti razvijaju svoje profesionalne i akademske sposobnosti stjecanjem diplome magistra ili visoko stručne specijalizacije.

Program traje od rujna 2021. do lipnja 2023. i uključuje osim treninga i obveznog edukacijskog dijela (stjecanje 60 ECTS), svakodnevni i građanski angažman kroz zajedničku suradnju kao i prihvaćanje različitosti sudjelovanjem u institucionalnim društvenim događanjima.

Ciljna skupina su mladi od 21 do 28 godina starosti koji vladaju talijanskim jezikom, to je ujedno i radni jezik programa, te koji su osjetljivi i spremni za rad na temama sukoba s određenim predispozicijama za vodstvo, javni nastup i komunikaciju, timski rad, preuzimanje odgovornosti, građanski angažman i volontiranje, poduzetništvo i socijalne inovacije te osjetljivost na globalnu održivost.

Programom je predviđeno pokrivanje troškova treninga u Rondineu i online, smještaja i prehrane u Italiji kao i troškova akademskog odnosno stručnog osposobljavanja (upisnine, nastavni materijal, prijevoz).

Troškovi koje snose kandidati u vlastitoj režiji uključuju putne troškove do i iz Italije, troškove vize, putovanje tijekom praznika i odmora, osobne i medicinske troškove kao sve druge troškove koji nisu posebno spomenuti među onima koje ne pokriva program.

Prijavnu dokumentaciju je potrebno dostaviti prije 21. ožujka 2021. putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Prijavna dokumentacija podrazumijeva sljedeće:

- popunjeni prijavni obrazac (privitak);

- kopiju putovnice, koja vrijedi najmanje do rujna 2022.;

- motivacijsko pismo;

- životopis;

- kopiju posljednje stečene kvalifikacije, svjedodžbe ili diplome;

- popunjeni obrazac za Rondine projektni prijedlog (privitak);

- najmanje jedno pismo preporuke profesora ustrojbene jedinice na kojoj kandidat studira ili supervizora neprofitne organizacije odnosno udruge u kojoj je kandidat aktivan;

- kopija vozačke dozvole;

- Izjava o zaštiti osobnih podataka (ručno potpisana; privitak)

Za sve daljnje informacije preporuka je pogledati poveznicu https://callforparticipants.rondine.org/ ili kontaktirati Rondine Ured za međunarodnu suradnju putem telefona: +39 0575 299666 ili e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..