Sveučilište u Granadi - Natječaj za studentsku mobilnost za ljetni semestar 2020./2021.

granada

Sveučilište u Granadi iz Španjolske otvorilo je Natječaj za studentsku mobilnost u trajanju od pet mjeseci za ljetni semestar akademske 2020./2021 godine.

Predviđene su 3 stipendije i to 2 stipendije za preddiplomski i 1 stipendija za diplomski studijski ciklus.

Rok za podnošenje prijava je 15. listopada 2020.
Zainteresirani studenti trebaju poslati sljedeću dokumentaciju na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.:
1. Prijavni obrazac (privitak);
2. CV (privitak);
3. Motivacijsko pismo (engleski jezik);
4. Potvrdu o znanju engleskog i/ili španjolskog ( minimalno B1 razina);
5. Prijepis ocjena s matične ustrojbene jedinice na hrvatskom i engleskom jeziku;
6. Popunjen i potpisan ugovor o učenju od strane studenata i odgovorne osobe na ustrojbenoj jedinici (privitak) i  vodič za popunjavanje ugovora o učenju (privitak).

Preporuka studentima:
- Pogledati na stranici Sveučilišta u Granadi mogu li pronaći adekvatne kolegije, koji su kompatibilni s kolegijima na matičnoj ustrojbenoj jedinici i koji bi se mogli priznati kao takvi po povratku. Kompatibilnost kolegija provjeriti s koordinatorom za međunarodnu suradnju uz suglasnost voditelja kolegija na matičnoj ustrojbenoj jedinici.
- Više informacija o ponuđenim kolegijima na engleskom jeziku može se pronaći na sljedećoj poveznici.
- Priložiti potvrdu (sukladno jezičnim zahtjevima navedenim u privitku) o znanju engleskog/ španjolskog jezika, jer svi studenti osim onih koji pohađaju diplomski studij engleskog jezika dužni su uz prijavu priložiti certifikat sukladno traženju Sveučilišta u Granadi kao dokaz o znanju engleskog/ španjolskog jezika. Ukoliko studenti nisu u mogućnosti priložiti traženi jezični certifikat prilikom podnošenja prijave, a smatraju da bi certifikat mogli naknadno steći, imaju mogućnost prijaviti se na online polaganje ispita iz španjolskog.  Testiranje za španjolski jezika može se izvršiti online putem na Sveučilištu 22.9.2020. (prijave se primaju do 14.9.2020).  ili u 1.12. 2020. (prijave se primaju do 27.12.2020). Troškove testiranja snosi  Erasmus + EU fondacija.
- Studenti koji ne posjeduju odgovarajući certifikat o znanju engleskog jezik trebaju sami pronaći odgovarajuću školu za testiranje vlastitog znanja za koji sami snose troškove. Certifikat treba biti dostavljen prije odlaska na mobilnost. 
- Studenti diplomskog studija koji studiraju engleski jezik umjesto certifikata prilažu bachelor diplomu.

Nakon što studenti budu nominirani trebat će se registrirati na platformi Sveučilišta u Granadi, a o tome će biti obaviješteni nakon provedbe postupka odabira prijavljenih kandidata.
Uz tekst natječaja se prilaže tablica kriterija za odlaznu mobilnost studenata (privitak).

Privitak