Pregled održavanja online nastave na Fakultetu

Odlukom Kriznog stožera SUM-a od 16. ožujka 2020. godine, zbog epidemiološke situacije vezane za koronavirus (COVID-19) na Građevinskom fakultetu nastava se održava na daljinu. U proteklih pet tjedana nastave na daljinu, nastava na svim studijima održava se redovito prema rasporedu nastave. U nastavi se koristi sustav za e-učenje SUMARUM, aplikacija Google Meet za videokonferencijsko održavanje nastave i portal Predmetne obavijesti.

Od prvog tjedna nastave na daljinu pa do 20. travnja 2020. prema statistici, postotak upisanih studenata u sustavu SUMARUM je 94 %, na studiju građevinarstva, 94 %, studiju arhitekture i urbanizma 95 % te na studiju geodezije i geoinformatike 100 %. Pojedini nastavnici su već od 17.3. počeli s nastavom na daljinu ali potpuna organizacija i priprema ovoga vida nastave se u potpunosti provodi od 23. 3. od kada se i vodi tjedna evidencija nastave.

Aplikaciju Google Meet koristi 72 % kolegija, na studiju građevinarstva 85 %, studiju arhitekture i urbanizma 60 % te na studiju geodezije i geoinformatike 57 %. Ako uključimo chat te vaideo i audio snimke, iskorištenost usluga je 94 %, na studiju građevinarstva 94 %, studiju arhitektura i urbanizam 96 % te na studiju geodezije i geoinformatika 86 %.

Nekoliko kolegija koji imaju veći udio praktične i terenske nastave morat će obaviti nastavu kada uvjeti to budu dopuštali.

nastava na daljinu 4. tjedan

nastava na daljinu 5. tjedan

nastava na daljinu 6. tjedan

nastava na daljinu 7. tjedan