Implementacija nastave na daljinu na Građevinskom fakultetu

Građevinski fakultet je od 2011. počeo koristiti Moodle sustav e-učenja. Broj kolegija se godinama postupno povećavao. Do 2019. godini bilo je otvoreno 25 e-kolegija, a u 2019. godini prelazi se na sveučilišni sustav za e-učenje SUMOODLE, današnji SUMARUM. Od 2012. godine Fakultet koristi portal Predmetne obavijesti za objavljivanje obavijesti i postavljanje materijala i na kojemu svaki kolegij ima svoju stranicu.

Za sve kolegije ljetnog semestra na studijima građevinarstva, arhitekture i urbanizma te geodezije i geoinformatike otvoreni su e-kolegiji u sustavu SUMARUM. Na Građevinskom fakultetu raspored nastave postavljen na početku ljetnog semestra vrijedi i za nastavu na daljinu. Nastavnik pored toga što postavi materijale na SUMARUM treba u predviđenom terminu odraditi nastavu putem usluge Google Meet ili putem chata u početku ako nije u mogućnosti odmah koristiti Google Meet. U nastavku je dan pregled trenutnog stanja upisanih studenata u e-kolegije ljetnog semestra te statistika korištenja usluga.

Prema statistici, postotak upisanih studenata u sustavu SUMARUM 27. ožujka 2020. na studiju Građevinarstva je 91 %, studiju arhitekture i urbanizma 95 % te na studiju geodezije i geoinformatike 100%.

Kada je riječ o statistici korištenja usluga od 16. do 27. ožujka 2020. putem aplikacije Google Meet, video snimki, chata i Predmetnih obavijesti iskorištenost po studijima je sljedeća Građevinarstvo 94%, Arhitektura i urbanizam 92% te Geodezija i geoinformatika 71%.

Nekoliko kolegija ne mogu koristiti ovaj vid nastave iz objektivnih razloga pošto će se terenska nastava napraviti kada uvjeti to budu dopuštali.